Bogármese

A bogártársadalmat a gonosz grafitbogarakról megvédő varázsvirágról, annak visszaszerzéséről és különféle, nagyon is emberi jellemvonásokkal felruházott bogárkákról szóló mesét Sárközi Gyula ötlete alapján írta meg Lázár Ervin és lánya, Lázár Zsófia. A sors úgy hozta, hogy a Bogármese lett a 2006-ban elhunyt Lázár Ervin utolsó története.

A szeretetről, barátságról és megértésről szóló mese igazi családi program, élmény. A gyermektáncosok lenyűgöző teljesítménye, a színes forgatag, a különféle táncstílusok magas színvonalú előadása, a balettől a showtáncon át a hiphopig és persze a darab mondanivalója is hozzájárulnak a produkció töretlen sikeréhez. Az előadás különleges látványvilága Kentaur munkája, a mesefigurákat Faltisz Alexandra rajzai alapján keltette életre.

Valamikor a gonosz páncélfejű grafitbogarak uralkodtak az erdőben, akik nem bírták elviselni a színeket maguk körül, és azt akarták, hogy minden olyan szürke legyen, mint ők maguk. Egy reggelre gyönyörű gyógyító erejű virág nőtt a rét közepén, amely visszakergette a szürkebogarakat a föld alá. Ám egy napon hatalmas vihar támadt, és letörte a varázsvirágot. A szárát a szarvasbogár vitte el a szél ellen támasztékul. A széthullott szirmokat a fejük fölé tartva különböző bogárkák vitték magukkal az eső elől menekülve, a hangyák, a legyek, a szeméthasznosító bogarak és a szkarabeuszok. Az ötödik szirom a Szivárványos Bogárkához került, akit majdnem elfogták a föld alól kiszabaduló szürkebogarak, a karján meg is csípték, elmenekült, de a csípéstől megbetegedett.

Vajon sikerül-e új barátjának, a Csillagszemű Bogárkának időben újra összeraknia a varázsvirágot, hogy meggyógyítsa vele Szivárványost, és elűzze a szürkebogarakat?

 

Írta: Lázár Ervin és Lázár Zsófia

Koreográfia: 4 for One – Jurányi Patrick, Kovács Zsolt, Kováts Gergely Csanád, Sárközi Gyula

Díszlet, jelmez: Kentaur

Zene: Tallér Zsófia, Faltay Csaba

 

Partnereink

  
Lambda Systeme